Kırıkkale'de borçlu okulların ve belediyenin elektriği kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2008 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale'de Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) borçlarından dolayı 10 okul ile 6 belediyenin elektriğini kısa süreliğine kesti. BEDAŞ, borçlu kurumlara 10 Ekime kadar süre tanındı.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş, Fen, Turizm Otelcilik, Cumhuriyet, Kırıkkale, Süleyman Demirel, Ticaret, 17 Ağustos ve Yıldırım Beyazıt liselerinin elektriği, hafta içinde, borçları nedeniyle yarım saat ile 2 saat arasında değişen sürelerle kesildi.

Ayrıca, Kırıkkale'nin Çelebi ilçesi ile merkeze bağlı Büyükyağlı, Hasandede, Aşağı Mahmutlar, Çullu, Karaahmetli ve Delice'ye bağlı Hamzalı belde belediyelerinde de kısa süreli kesinti uygulandı.

Okul müdürleri eğitimin aksaması üzerine BEDAŞ Müdürlüğüne giderek sorunun çözülmesini istedi. BEDAŞ yetkilileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma sonucu sorun giderildi. Okulların toplam borcunun 55 bin YTL olduğu belirtildi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, okullara gönderilecek olan ödeneğin gecikmesi üzerine böyle bir sıkıntı yaşandığını söyledi. Zengin, BEDAŞ yetkilileriyle yapılan görüşme sonucunda sıkıntının kısa sürede giderildiğini ifade etti.

Zengin, BEDAŞ yetkililerinin kendilerine 10 Ekime kadar süre tanıdığını kaydetti.

Öte yandan, borçlu belediyelere de ödeme yapmaları için 10 Ekime kadar süre tanındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber